Deze sociëteit Is opgericht in 2003 door een aantal vrienden onder elkaar. Het zijn allemaal whiskyliefhebbers en levensgenieters.

We komen een en keer of vijf per jaar bij elkaar om een aantal malts te proeven. Op zo’n avond proberen we een whisky of drie te proeven. Op deze webpagina (homepage) houden we bij wat deze whisky’s met ons gedaan hebben, welke indruk ze bij ons hebben achtergelaten.
Op zo’n avond drinken we ook water om de smaakpapillen weer een beetje tot rust te brengen. Tussendoor eten we graag hapjes die qua smaak bij een lekkere whisky passen.
De proeverij houden we ombeurten bij een van ons thuis. Men zou dus kunnen spreken van een Rotary Club.

Een ding is op elke proeverij hetzelfde, er word van begin tot einde geouwehoerd.
De al dan niet relevante personalia:
John en Huub kennen elkaar al vanaf de lagere school al dronken ze toen nog niet zoveel. Op de middelbare school (jaren zeventig) kwamen Gilles en Luc daarbij en er werd al wat meer gedronken, al was het meestal geen malt.
In de jaren tachtig begonnen de vrienden een café in de kooistraat te frequenteren. We hebben daar heel veel gefilosofeerd tot de late maar meestel tot in de vroege uurtjes en dat natuurlijk onder het genot van een lekker drankje.
Het is in de jaren negentig dat we weer beginnen bijeen te komen en dan speciaal om malt te drinken. Het was waarschijnlijk gewoon een smoes om vaker bij elkaar te kunnen zijn om te drinken en te ouwehoeren.

Later heeft Hans zich bij ons aangesloten en waren we met vijf man.

Inmiddels hebben we een nieuwe meedrinker: Ed.
Kijk vooral ook in zijn fotoalbum...
Hiernaast vind je foto’s van ons zodat je ons op straat of in de kroeg kunt herkennen.
Ook vinden we de muziek heel belangrijk, deze is dan ook op het doel van de avond afgestemd. Het liefst luisteren we op deze avonden naar Tom Waits, een door het leven getekende artiest.
Mestreechs
Hollands
Onder je voeten - Gedichten van Dianne Soeters